Waarom een Mei Tai?

Snel en eenvoudig in gebruik: De mei tai is één van de makkelijkste dragers. In een paar seconden kun je heel eenvoudig en comfortabel buikdragen en rugdragen.

Geen lastige knooptechniekenzoals bij een draagdoek en geen verstelbare gespen zoals bij een draagzak. Bekijk hier de eenvoudige instructies om te buik dragen en te rugdragen met een Mei Tai

Praktisch en compact: Je neemt de mei tai makkelijk overal mee naartoe. De mei tai is compact en past in de tas in tegenstelling tot een kinderwagen. Dus waar je ook bent, je kunt ten alle tijde je kindje heel makkelijk en overal dragen. Daarbij heb je ook nog eens met het dragen van een mei tai, beide handen vrij om eventueel iets anders te kunnen doen.

Ontworpen met mama's en papa's comfort in gedachten: Door zowel de gevoerde heupband en schouderbanden als de uitstekende gewichtsverdeling over beide schouders en heupen zorgt een mei tai voor optimaal draagcomfort.

Ergonomisch correct: Een kindje zit altijd in de juiste houding in de mei tai, de zogenaamde M houding. De stof van de mei tai zit over de heupjes, rug en schouders waardoor de mei tai uw kindje altijd de juiste ondersteuning biedt. Dit bevordert een goede ontwikkeling van de heup-rug en nekspiertjes van uw kindje.

Een mei tai gaat heel lang mee: Je kunt je kindje van baby tot peuter dragen in een mei tai. Zelfs een peuter die al wat zwaarder is kun je blijven rugdragen als deze bijvoorbeeld moe is tijdens een wandeling.

Leuk om cadeau te doen: Mei tai's zijn leuk om een mama cadeau te doen. Ze zijn een praktisch, uniek en stijlvol geschenk voor zowel mama als de baby. Je geeft de mama het juiste "gereedschap" om haar leventje voort te zetten in comfort en stijl en samen met haar kleintje kan ze genieten van alle fijne draagmomenten.

Dragen met een mei tai is gewoon knus en gezellig: Je draagt je kleintje heerlijk dichtbij, kunt de hele tijd knuffelen en samen genieten van alle mooie momenten.

Voordelen van het dragen met een mei tai voor een baby:

Een baby die gedragen wordt:

Huilt minder:
Het is bewezen dat babies die gedragen worden minder huilen dan baby's die niet gedragen worden. Vooral in de late namiddag en avonduren werd dit verschil heel erg duidelijk. In het algemeen huilt 43 % van babies die gedragen wordt minder dan baby's die niet gedragen worden en maar liefst 54% huilt minder in de avonduren. De reden hiervoor is dat baby's een grote behoefte aan huid op huid contact hebben en als hierin wordt voorzien, is de baby een stuk gelukkiger.

Is gezonder:
Ontwikkelt motorisch veel sneller, heeft een goed evenwichtsgevoel.

Voelt zich veilig en is zelfverzekerd:
Je baby voelt zich vertrouwd door jouw stem, ademhaling en lichaamswarmte en vanuit deze geborgenheid kan je baby op een vertrouwde en veilige manier kennis maken met de wereld om hem heen.

Slaapt beter:
Baby's die gedragen worden vallen sneller in slaap en slapen vaak langer.

Leert meer:
Baby's die gedragen worden krijgen veel meer mee van wat er allemaal om hen heen gebeurd. Hierdoor ontwikkelen zij op sociaal vlak ook heel snel.

Heeft een hechte band met de ouder:
Een gedragen baby hoeft zich maar minimaal in te spannen om duidelijk te maken dat hij honger heeft, of een vieze luier. Ouders en baby leren elkaars signalen zo snel kennen waardoor er een hechte band ontstaat. De baby leert erop te vertrouwen dat zijn ouders zijn behoeftes erkennen en vervullen. Hij voelt zich veilig. Dit legt de basis voor een gezond vertrouwen in de wereld en zichzelf.

Voordelen van het dragen met een mei tai voor de ouder:

Een ouder die draagt:

  • Bouwt een hechte band op met haar kindje
  • Hoeft niet te slepen met een maxi cosi of kinderwagen
  • Kan eenvoudig een boodschap of huishoudelijk klusje doen
  • Kan ook genoeg aandacht aan haar andere kindje geven
  • Is altijd mobiel en flexibel

Wil je weten welke mei tai het beste bij jullie past? Hier vind je de verschillende dragers in een duidelijk overzicht: Mei Tai Draagdoeken