Over mij

Ik ben Twei, mama van een zoontje van bijna een jaar en heb een passie voor reizen, andere culturen, spiritualiteit en natuurlijk mijn allergrootste liefde: mijn zoontje Levýn  

Voor de geboorte van Levýn wist ik al dat ik wilde gaan dragen. Ik had gehoord van de vele voordelen die het dragen biedt en het leek mij gewoonweg heerlijk om hem dichtbij me te dragen, hem al dragend te troosten en samen te genieten van alle leuke momenten en al het moois om ons heen. Daarbij zegt ook iedereen altijd “ze zijn zo groot dus geniet er maar van zolang ze nog zo klein zijn”. Dus dat was ook zeker het plan!

Toen hij er eenmaal was ben ik meteen begonnen met het dragen in een rekbare draagdoek. Zowel Levýn als ik genoten van deze intieme draagmomenten. Hij vond het heerlijk om dichtbij mama te zijn en ik vond het fijn dat ik hem dicht tegen me aanvoelde en toch m’n handen nog vrij had om een huishoudelijk klusje te doen of mijn hond uit te laten. Na 3 maanden merkte ik al snel dat de wandelingen met de rekbare draagdoek niet fijn meer waren omdat de doek uitzakte. Ik ben toen overgestapt naar een geweven draagdoek en hoewel dit (nog steeds) heel fijn draagt, begon ik me steeds meer te irriteren aan het “gedoe” met knopen. Even snel de doek omdoen zat er niet in. Vooral als ik ergens op visite wilde of snel een boodschap wilde doen en moest knopen op de parkeerplaats of waar dan ook, vond ik het vervelend en niet handig. Dit is het moment waarop ik ben gaan kijken voor een alternatief. Ik ging op zoek naar een draagzak en ontdekte toen de mei tai. Een heuse verademing! 

De mei tai is een van origine afkomstige drager uit China en laat ik nu net zelf ook een Chinese naam hebben. Toeval? ;) De mei tai biedt de intimiteit en geborgenheid van het dragen maar dan zonder lastige knooptechnieken. De drager is eenvoudig om te doen en je kunt er heel makkelijk mee buikdragen, heupdragen en rugdragen. Hij is ergonomisch, compact, comfortabel en laten we eerlijk zijn, de mei tai is ook nog eens enorm hip!  Inmiddels draag ik Levýn continu in de mei tai; met poetsen, shoppen, uitjes en lange boswandelingen met onze hond. 

Juist in deze tijd waarin veel ouders het druk hebben en vaak allebei werken is het belangrijk dat wanneer ze tijd voor hun kindje hebben, ze deze “quality time” optimaal benutten. Kindjes vinden het heerlijk om door mama of papa gedragen te worden en daarbij bevordert het ook nog eens de hechting en band met je kindje. Aangezien we tegenwoordig ook nog het liefst iets willen dragen wat bij ons moderne leventje en onze stijl past, bieden de verschillende hippe dessins van de mei tai’s ook hier uitkomst op.

Ik wil met MeiTaiMundo alle mama’s en papa’s inspireren hun kindje te dragen en laten zien dat dit allesbehalve ouderwets, saai of lastig hoeft te zijn. Met de mei tai kan elke ouder op een ergonomische en trendy manier hun kindje heerlijk dichtbij dragen. 

Mocht je vragen of advies nodig hebben, of wil je eens een keer vrijblijvend een mei tai of andere drager uitproberen. Stuur dan gerust een mailtje naar info@meitaimundo.nl of contacteer me op 06-51188908.

Liefs,

Twei & Levýn