FAQ

Wat is een Mei Tai?

Een mei tai (wordt uitgesproken als Meej-tai), is een van oorsprong traditionele Chinese babydrager die wordt gebruikt om een baby of kindje op de buik of rug te dragen. De mei tai bestaat uit een rechthoekig paneel met aan iedere hoek een band. Deze 4 banden zijn de schouderbanden en heupbanden en dienen geknoopt te worden

Inmiddels is het baby dragen met een mei tai populair geworden in het Westen. Dit komt vooral doordat de mei tai ten opzichte van andere draagsystemen heel eenvoudig in gebruik is, er geen lastige knooptechnieken nodig zijn en de hippe dessins ook de moderne ouders aanspreekt. 

De Mei Tai Draagdoeken zijn vanaf de geboorte te gebruiken en zoals de naam al zegt, zijn deze gemaakt van draagdoekstof:
Diva Essenza Mei Tai, Diva Essenza Mei Tai Cotton TwillHoppediz Hop-Tye, Hoppediz Hop-Tye Conversion, Fidella Fly Tai Babysize
Met deze babydragers kun je je kindje al vanaf de geboorte dragen. Het dragen voelt hetzelfde aan als met een geweven draagdoek en de brede stof kan over de hele schouders gespreid worden.

Ook met de voorgevormde draagzak: Hoppediz Bondolino kun je je kindje vanaf de geboorte dragen. In plaats van een heupband die geknoopt dient te worden, heeft de Bondolino een gevoerde heupband en wordt deze dmv klittenband vastgemaakt. De schouderbanden dienen geknoopt te worden, net als bij de mei tai.

Met de Flytai New Size - Fidella Mei Tai Draagdoek, ook gemaakt van draagdoekstof kun je je kindje vanaf 3 maanden dragen. De schouderbanden zijn gevoerd maar kunnen ook over de hele schouders gespreid worden. Waardoor het dragen van een zwaarder kindje of peuter heel comfortabel is.

Dan zijn er ook de zogenaamde "halfbuckle mei tais", deze zien hetzelfde uit als de normale mei tai, echter is de heupband extra breed en gevoerd en dmv een klikgesp vast te maken. De schouderbanden worden net als bij een normale mei tai geknoopt.

Wil je weten welke mei tai drager het beste bij jullie past? Hier vind je de verschillende dragers in een duidelijk overzicht met Mei Tai dragers

Is de mei tai een draagdoek of draagzak?

De mei tai zit eigenlijk tussen een draagdoek en draagzak in. Het biedt het comfort van een draagdoek en het gemak van een draagzakHet knopen met een mei tai is veel makkelijker dan met een draagdoek en je kunt er net als met een draagdoek en draagzak mee rugdragen, buikdragen en heupdragen

Waarom is het dragen met een mei tai zo fijn?

Het dragen met een mei tai biedt vele voordelen, hij is namelijk heel eenvoudig om te doen dus waar je ook bent, je kunt je kindje ten alle tijde heel makkelijk overal dragen. Daarbij wordt het gewicht optimaal verdeeld over beide schouders en heupen, dus je zult zelfs bij langdurig dragen en het dragen van een zwaarder kindje geen last krijgen van je schouders en rug. De mei tai kan gedragen worden door personen met verschillende maten en lengtes. 

Is het dragen met een mei tai ergonomisch?

Ja het dragen met de mei tai is ergonomisch als je de mei tai goed knoopt en je kindje in de M houding zit. Deze M houding is de natuurlijke houding van een klein kindje. De beentjes zitten hierbij gespreid en de knietjes zitten hoger dan de billetjes. Deze houding zorgt voor een goede ontwikkeling van de rug en heupjes.

Is het dragen met een mei tai veilig?

Het dragen met een mei tai is uiterst veilig, mits je de mei tai goed en stevig knoopt en je ten alle tijde deze Mei Tai veiligheidstips in acht neemt.

Kan ik een pasgeboren baby in de mei tai dragen?

Ja er zijn inmiddels diverse modellen waarmee je je kindje vanaf de geboorte kunt dragen: Diva Essenza Mei Tai, Diva Essenza Mei Tai Cotton TwillHoppediz Hop-TyeHoppediz Hop-Tye ConversionFidella Fly Tai Babysize

Mocht je vanaf de geboorte willen dragen, dan is het wel verstandig de volgende tips in acht te nemen: (veiligheids)tips voor het dragen van een pasgeborene in een mei tai 

Om je pasgeboren baby op een verantwoorde en ergonomische wijze te dragen, vindt je hier duidelijke draaginstructies voor een pasgeborene in de mei tai

Kan ik mijn dreumes en peuter ook in een mei tai dragen?

Je kunt je kindje tot minstens 15 Kg dragen in een mei tai en veel ouders dragen zelfs tot 18 kg met een mei tai. De mei tai is een ideale rugdrager voor zwaardere kindjes omdat het gewicht van je kindje optimaal verdeeld wordt over beide schouders. 

Welke draagmethodes zijn mogelijk met een meitai?

Je kunt met een MeiTaiMundo Mei Tai buikdragen, heupdragen en rugdragen. Echter wordt de mei tai het meest gebruikt voor buikdragen en rugdragen.  De "pasgeboren buikdraagmethode"wordt aangeraden voor pasgeboren baby's en de normale buikdraagmethode en rugdraagmethode bij kindjes die hun beentjes rond je middel kunnen doen. De "hoge rugdraagmethode" kan gedaan worden bij baby's of terwijl je zwanger bent.

Kan ik ook in de winter en zomer dragen met de mei tai?

Je kunt de mei tai alle seizoenen van het jaar gebruiken. In de winter kun je je kleintje bij het buikdragen en tibetaans rugdragen onder jouw jas dragen. Lukt dit niet, dan kleed je je kleintje extra dik aan (winterjas, sjaal, handschoenen). In de zomer kun je je kleintje luchtig kleden, let wel op dat de onbedekte delen goed ingesmeerd worden met een zonnecreme met een hoge beschermingsfactor.

Kan ik borstvoeding geven in een mei tai?

‚Äč
Ja je kunt je baby gemakkelijk voeden in een rechte, of schuine positie in de mei tai. Meestal zit je baby al meteen op de juiste hoogte. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je de banden een beetje losser maken, zodat de mei tai iets naar beneden zakt en je baby lager komt te zitten.

Heb je nog andere vragen en staat je antwoord er niet bij? Stuur dan een mail naar info@meitaimundo.nl en ik zal je vragen graag beantwoorden.